Massage!

Har precis avnjutit en timmes massage var, Tack ännu en gång Karin för ett fantastiskt jobb!

Om någon är intresserad av massage så är det bara att ringa eller maila henne :) 073-32 80 780
[email protected]


Kväll dag 6!

Vill bara passa på att tacka Karlsborgs camping som sponsrade med boende, jätte snällt! Tack så mycket :)

Glömde skriva att vi tog oss 4.6 mil idag! Riktigt bra gjort för att vara sjätte dagen :)


Karlsborg!

Det har aldrig varit så skönt att vara i Karlsborg! Mentalt känns det fruktansvärt skönt, men hjärnan är tre steg efter i allt man gör, så man är ganska utmattad!

Nu ska vi få massage av Karin och sen blir det grill och vila!

Hoppas alla hejar på oss imorgon mellan Karlsborg-Hjo! Det känns så mycket lättare när man blir peppad av er :) vi beräknar vara i Hjo kl 19.00 vid söder i Hjo(strandpromenaden)!

Hej så länge!


Beräknad målgång!

Vi beräknar vara i Hjo kl 19.00 imorgon, vi går i mål där vi startade( vid söder, strandpromenaden)!


Dag 6!

Inte långt kvar nu!


Kväll dag 5!

7.7 mil kvar hem!! Fasen va skönt, nu börjar det närma sig :)

Det har känts ganska lätt idag förutom precis innan lunch då var det riktigt tungt, men sen kom supporterteamet och allt kändes mycket bättre!! Min(kalles) snälla moster satte upp en tipspromenad på ungefär 1 mil så den milen kändes "knappt"!

Nu ska vi grilla och återhämta oss inför imorgon! Lyssna på oss på radio Skaraborg imorgon kl 8.15!

"Det som inte härdar, det dödar!"

Klura på den frågan!
Sen en bonusbild på ett fans som vi träffa på vägen!

 


Lunch dag 5!

Har kommit 2.6 mil idag, Känns bra! Ett supporter har kommit bestående av Kalles moster, Sigrid, Marie Olsson och hennes två söner Erik och Åke! Skulle gärna låna lite energi av Åke just nu! Snart kommer även Kalles mamma, hans 2 systrar och även Kalles flickvän, och lite senare kommer även Oskar familj och hejar på! Riktigt skönt när någon stöttar en, då orkar man genast mycket mer!

Nu blir det lunchkäk och ladda inför ytterligare 1.5 mil!


Dag 5!

Ny dag, nya möjligheter! Eller bekymmer haha :) Tagga 4 mil nu!!


Kväll dag 4!

Har precis proppat i oss mängder med kinamat!! Idag var den värsta dagen hittills men vi är glada ändå, vi lever ju och har j*vligt roligt! Vi är just nu i Motala så vi klarade vårt mål. Jolle och Malte har bytt av Gunnar och Hedda och Anna-Karin var även här en sväng med flaggor och tutor och hejade på! Man får sån energi när någon hejar på, då tänker man inte på hur ont det gör i fötterna utan då bara det rullar på!!

Imorgon ska vi ta oss ungefär 4 mil är vårt mål! Godnatt, uppdatering kommer imorgon!

VARNAR FÖR ÄCKLIGA BILDER!
Kalles lilltå och det helande medlet!






Lunch dag 4!

Sitter och käkar lunch 1 km norr om Vadstena. Tack för alla fina och stöttande kommentarer!! Svar till Västerhöjdstjejerna: ja vi kan gärna träffas och dela erfarenheter, vi ska bara ta oss levande i mål först ;) men skicka sms till 072-743 22 40 så kan vi bestämma något :)

1.3 mil kvar till Motala som är dagens mål!


Mer än halvvägs!

Ny visar gpsen att vi ska ta den norra vägen runt Vättern så nu har vi kommit längre än halvvägs! 6 km kvar till lunch!


Lägesrapport


Dag 4!

Vi går upp lite senare varje dag, vi börjar springa lite senare varje dag, vi får mer ont för varje dag, allting tar längre tid varje dag, men viljan att ta sig i mål växer för varje dag som går! Idag siktar vi på Motala och imorgon siktar vi på att runda Vätterns norra ände, Tagga!!

Det känns som om massagen igår har hjälpt men tyvärr så mår inte våra skoskav bättre för det! Någon som har något unikt tips för att bots skoskav?

Vill tacka Jessica på Öninge Camping för ett jättefint mottagande och en jättefin camping, rekommenderas varmt!

"See you in Motala!"


Kväll dag 3!

Har precis fått massage av våran bästa lärare! Tack så hemskt mycket Karin för att du stöttar och hjälper oss, är ni sugna på att bli helt återställda i kroppen så rekommenderar vi henne starkt.

Idag så kom vi ungefär 4.4 mil!! Hade inget vidare tempo när vi gick men när vi sprang så kändes det ändå ganska bra. Imorgon siktar vi på att ta oss till Motala och det är ungefär 4.3 mil.

Morfar har bytts av utav Gunnar som ska pusha oss imorgon!! Imorgon blir det även intervju med någon östgötsktidning, ska bli kul!

Bloggar imorgon igen, ha det ski så länge!

"whey doesn't kill you makes you stronger!"

Får ursäkta för lite suddiga bilder, kameralinsen har fått sig en och annan repa under resan!


Lunch dag 3!

När man skrattar åt Oskars dåliga skämt, märker man att man är riktigt trött!
Nu sitter vi på utsiktsplatsen i Ödeshög kommun, vädret är toppen, kan inte bli bättre! Medvind, solsken och perfekt temperatur. Vårat mål är 1.8 mil till idag så att det inte blir så lång etapp imorgon! Vi har tagit oss 2.7 än så länge.
Just nu är det vader och fötter som gör ont mest. Mina vader känns som om någon gör en så kallad "kinapall"(knäar någon) varje gång jag sätter ner min fot. Oskar däremot har mer problem med fötterna. Han säger att det är som att gå i pjäxor hela dagen.
Ikväll kommer Karin och masserar oss, ska bli riktigt skönt! Oskar föräldrar kommer och byter av Kalles morfar i några dagar. Nu ska vi ta en "gubbahalvtimme" för en hel timme har vi inte tid med sen så bär det av igen. Hörs ikväll, Ciao!


Gränna!

Har nu nått Gränna! Vi ska ta oss ungefär 1.2 mil till innan lunch, skriver mer då!

Vill bara tacka Per Olsson för hjälpen med bilderna, blev kanonbra!

http://www.cirkusolsson.se/oscarkalle/

Bild vid gyllene uttern förut:)


Frukos dag 3!

Nu proppar vi i oss bacon, ägg, havregrynsgröt, mackor och massa annat gött! Vädret ser ut att bli ganska bra iaf men regn är inte så jobbigt som man tror utan det känns ganska friskt att jogga i det. Inatt ska vi bo på campingen i Ödeshög, får tacka så hemskt mycket för erbjudandet att bo över, det var väldigt snällt :) till Ödeshög är det 3.9 mil så det är minimum-målet. Men vore skönt att ta sig 2-4 km till annars blir det 4.6 mil till Motala dagen efter och det kan kännas lite tufft dag 4 tror vi. Hej så långe, Update kommer vid lunch :)

Vill även säga ett stort Grattis till min lillasyster Malva som fyller 12 år idag!!!


Sova!

Ska nu äntligen få en efterlängtad vila!, hela kroppen är insmord med liniment, kylgel och tigerbalsamstifft. Fötterna är insmorda och de fyrtioelva skoskaven ska nu få luftas:) längtar redan tills imorgon då minst 3.9 mil ska genomföras... Nu blir det ett avsnitt Svensson, Svensson så man får skratta lite idag :) återigen tack för alla pushningar och tack till alla som tutar och hejar på, på vägen :) Godnatt!

Ser långt ut till andra änden(taget i Jönköpings "hamn")


Dag 2!

Vi är nu 1 mil söder om Gränna, Kroppen i helhet känns helt okej men vader och fötter känns slitna! Idag har vi gått ganska mycket för att inte slita på kroppen men vi lyckades ändå ta oss 4.2 mil. Vi är just nu på Gränna camping och här ska vi övernatta, vi kommer få åka tillbaka 1.2 mil imorgon för att starta på samma ställe som vi avslutade idag.

Vi vill passa på att tacka alla som stöttar oss och skriver på facebook och kommenterar bloggen! Vi hinner inte vara just nu då tiden går åt till vila och mat. Men återigen tack för allt stöd!!

Nu är glöden bra på grillen så nu blir det mat! Ha de bra så kommer det en till update ikväll eller imorn :)

Fick stanna till på intersport och köpa ytterligare ett par skor förresten!
Vet inte vad "ormen" heter men den fick va med på bild också :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3491777/images/2012/pic_200096209.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3491777/images/2012/pic_200096209.jpg" class="image">


Jönköping!

Vi har nu tagit oss till Jönköping och ska äta mellanmål, målet är 1.5-2 mil till för dagen, blir tufft men inte omöjligt. Ciao


Dag 2!

Inleder dag 2 med en stor frukost så att vi ska orka den här dagen! Vårat minimum mål idag är 3 mil men vi hoppas på 4 men vi får se hur vi känner oss, mentalt är det ganska jobbigt nu att börja om att räkna på nya 4.2 mil! Men det får man leva med. Uppdaterar vid lunch!

Bild från igår och från frukosten!


Tv!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_skaraborg?title=29_mil_till_fots&videoid=2185804

Länk till vårat klipp i tv!


Dag 1!

Sitter just nu hos min(Kalles) faster Ingela i Bankeryd och stretchar. Vi har dock inte kommit ända hit utan vi kom 4.6 mil. Så morfar skjutsar oss tillbaka till stället där vi avbröt idag(någon km innan Habo). I kroppen känns det just nu FRUKTANSVÄRT, men det ska smörjas in med liniment och kylgel så hoppas vi på att det känns bättre imorgon. Vi kom längre än väntat, planen var 4.2 mil så det känns bra.
Nu ropar Ingela att maten är klar, update kommer imorgon vid lunch. Hej så länge!
Det har kommit upp skyltar vid infarterna till Hjo, Tack Hjo Screentryck för det!
Dessutom har vi fått reflexvästar med namn och bloggadress på så nu syns vi vid vägkanten!
Som Jolle brukar säga "smärta är vekhet som lämnar kroppen!"

Brandstorp!

Nu har vi kommit fram till brandstorp. Vi har sprungit ungefär 3 mil nu och just nu befinner vi oss hos min(Kalles) mormor. Vi har precis ätit och laddar inför kommande 1-2 mil som vi ska ta oss idag. Det har varit en ganska händelserik dag, först var vi med i radion och sen lite senare ringde TV och ville göra ett inslag med oss, så kolla på TV4 Skaraborg kl 19.15 eller 22.30 så får ni se en liten intervju med oss! Går även att se på TV4 play.

Länk till radioklippet: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=789&artikel=5080325

Nu till löpningen, fötterna känns helt okej, benen värker lite, flåset känns som absolut inga problem. Det enda som är jobbigt just nu är fotsulorna pga hårt underlag, men det är sånt man får leva med.

Vi vill även tacka Hjordnära för sponsring av mjölk, yoghurt, juice och grädde! Inte lite mjölk heller, 40 liter och 20 liter yoghurt! Tack för det :)

"Det man inte har i huvudet får man ha i benen."

 


13 h kvar!

13 h kvar tills start!! Tagga! Nu är det mesta fixat med husbilen, all mat är lagad och packningen är snart klar. Det är bara lite små saker som ska göras innan sängen och vila väntar inför imorgon, ska bli spännande att se hur långt vi orkar första dagen, vårat mål är fagerhult, men vi hoppas kunna komma lite längre men vi får se hur det går.

Dessutom så ringde radio Skaraborg så lyssna kl 07.40 imorgonbitti när startskottet går!



Pappa(jolle) tyckte att vi behövde något rejält att starta rundan med så han har lånat en kanon av Segelsällskapet i Hjo, tack för det!

 

”Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible.”

 


1 dag kvar!

Endast 1 dag kvar! Imorgon runt 8 tiden bär det av. Idag ska vi laga mat som vi sedan kan värma i husbilen, skönt att inte laga all mat från grunden i husbilen då det blir jobbigt med disk osv. Ångesten och nervositeten börjar lätt sprida sig i kroppen nu men det släpper nog efter 1 mil eller 2 imorgon;)


Dessutom var vi på förstasidan i Hjo-tidningen idag!

"pain is temporary, glory is forever!"

 


2 dagar kvar!

Endast två dagar kvar!! Idag har vi bunkrat upp med mat. Vi köpte så det ska räcka i ungefär 4 dagar sen får "päronen" komma med mer mat. Vädret ser sådär ut, ska bli lite regnskurar då och då men temperaturen ska vara ganska behaglig ändå! Vi har dessutom Införskaffat oss ett par löpartights till då vi lär behöva flera ombyten om det regnar, hej så länge!

"När magen är glad, är människan glad!"


Husbilskylskåpet fullproppat med mat!

 


3 dagar kvar!

Bara 3 dagar kvar!!, vi har varit inne och köpt diverse saker som kan vara bra att ha med sig, vätskebälte, skoskavsplåster, liniment, kylgele, coachtejp, och lite andra saker. Imorgon ska all mat handlas och vi är inte riktigt klara med vad vi ska äta varje dag än så det måste vi också lösa imorgon. Hej så länge!

"Det är bättre att ångra, vad man har gjort. Än att ångra det som aldrig blev av"

 


6 dagar kvar!

6 dagar kvar och nervositet börja sprida sig i kroppen! Man har börjat fundera på vad man egentligen har gett sig in på, jaja det kommer nog gå bra! Igår var det sista benpasset på gymmet inför löpningen så nu ska benen få vila i en vecka innan de ska slaktas. På morgonen var vi på intervju med Hjo-tidningen, det gick bra och vi kommer förmodligen vara med i tidningen imorgon eller på tisdag nästa vecka. Imorgon börjar vi även kolhydratladda på riktigt så då ska vi äta tills vi spyr, ungefär! Mer info kommer imorgon!



"En resa på 30 mil startar med ett steg"


7 dagar kvar!

Vi har idag fortsatt våran planering och börjat skriva på vårt kostschema som vi ska använda oss utav. Vi beräknar att vi kommer göra av med ca 6000-7000 kcal varje dag och det blir en hel del mat för att fylla upp det. Vi har planerat in 4 "stora" mål mat och 2 små "mål" varje stort mål ska ligga runt 1000-1200 kcal och varje mellanmål runt 500-600. Sen kommer vi självklart ha vätska med oss när vi springer så vi kan fylla på hela tiden. Chokladbars, druvsocker och annat smått kommer vi också ha på oss när vi springer som man kan äta.
Dessutom har vi idag fått ett ekonomiskt bidrag av skolan som vi är väldigt tacksamma för, Tack Tomas!

"Den som äter bra, arbetar bra!"

 


8 dagar kvar!

Vi har idag skapat den här bloggen som vi ska använda oss utav under utförandet av vårt projekt. Vi kommer lägga upp videobloggar, bilder och hur långt vi har tagit oss varje dag.


Vårt projekt
Vi(Kalle Johansson och Oskar Lejonberg) har under det här läsåret tränat löpning och ska nu genomföra vätternrunt till fots. Vi beräknar att det kommer ta ungefär 7 dagar så vi ska ungefär ta oss 30/7=4.3 mil per dag. Alltså ett maraton varje dag. Vi kommer ha med oss en följebil, en husbil som vi kommer sova i och som körs av Kalles morfar. Startdatum är 25/4. Det var lite kort info om vad vi ska göra, mer uppdateringar kommer inom kort!

"Det spelar ingen roll hur långsamt man går, så länge man inte stannar!"


RSS 2.0